Kirjaudu sisään

Valmistautuminen yhtiökokoukseen

Kun haluat saada asiasi esille taloyhtiön yhtiökokouksessa, on tärkeää valmistautua huolellisesti. Me LIV Isännöinnissä suosittelemme aloittamaan valmistelut hyvissä ajoin ennen kokousta. Ensimmäinen askel on perehtyä taloyhtiön sääntöihin ja yhtiöjärjestykseen, jotta ymmärrät, miten ehdotuksesi sopii yhtiön toimintaperiaatteisiin. Lisäksi on hyvä selvittää, onko aiheesi jo aiemmin käsitelty kokouksissa tai onko se jo osa taloyhtiön suunnitelmia.

Kun olet perehtynyt taustatietoihin, kirjaa ehdotuksesi selkeästi ja ytimekkäästi paperille. On tärkeää, että osaat perustella ehdotuksesi hyödyt taloyhtiölle ja sen asukkaille. Me autamme mielellämme ehdotuksesi muotoilussa ja voimme antaa vinkkejä siitä, miten saat sen parhaiten läpi yhtiökokouksessa.

Ehdotuksen jättäminen isännöitsijälle

Ehdotuksen vieminen yhtiökokouksen käsiteltäväksi vaatii, että se toimitetaan ensin isännöitsijälle. Me LIV Isännöinnissä otamme vastaan ehdotuksesi ja varmistamme, että se etenee asianmukaisesti. Ehdotuksen tulee olla kirjallisessa muodossa ja se on hyvä jättää hyvissä ajoin ennen kokousta, jotta se ehtii mukaan kokouskutsuun ja asialistalle.

Kun lähestyt meitä ehdotuksellasi, kerro selkeästi, mitä haluat kokouksessa käsiteltävän. Liitä mukaan kaikki tarvittavat liitteet ja taustatiedot, jotka tukevat ehdotustasi. Näin varmistat, että kokouksen osallistujilla on käytössään kaikki tarvittava tieto päätöksenteon tueksi.

Asialistalle pääseminen

Jotta ehdotuksesi pääsee yhtiökokouksen asialistalle, on tärkeää, että se on isännöitsijän tiedossa määräaikaan mennessä. Me huolehdimme siitä, että ehdotuksesi lisätään kokouskutsuun, mikäli se on saapunut ajallaan ja täyttää taloyhtiön sääntöjen vaatimukset. Asialistalle pääsy on ensimmäinen askel ehdotuksesi hyväksymiseen.

Jos ehdotuksesi on kiireellinen ja määräaika on jo umpeutunut, voit silti ottaa yhteyttä meihin. Keskustelemme kanssasi mahdollisuuksista saada asia vielä käsiteltäväksi. Joskus on mahdollista järjestää ylimääräinen yhtiökokous kiireellisiä asioita varten.

Äänestys ja päätöksenteko

Yhtiökokouksessa ehdotuksesi kohtaa taloyhtiön osakkeenomistajien äänestyksen. On tärkeää, että olet itse paikalla esittelemässä ehdotustasi ja vastaamassa mahdollisiin kysymyksiin. Me voimme auttaa sinua valmistautumaan esitykseen ja antaa neuvoja siitä, miten voit vakuuttaa muut osakkaat ehdotuksesi eduista.

Äänestyksen jälkeen ehdotuksesi joko hyväksytään tai hylätään. Jos ehdotuksesi hyväksytään, me LIV Isännöinnissä ryhdymme toimenpiteisiin sen toteuttamiseksi. Jos taas ehdotus ei saa tarpeeksi kannatusta, älä lannistu. Voit aina pyytää palautetta ja yrittää uudelleen seuraavassa kokouksessa.

Yhteistyö ja vuorovaikutus

Ehdotuksen läpivieminen yhtiökokouksessa vaatii usein muiden osakkaiden tukea. Siksi on tärkeää rakentaa hyvät suhteet naapureihin ja keskustella ehdotuksestasi heidän kanssaan etukäteen. Me LIV Isännöinnissä uskomme avoimeen vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön, ja olemme valmiita tukemaan sinua tässä prosessissa.

Kun jaat tietoa ja keskustelet ehdotuksestasi muiden osakkaiden kanssa, saatat löytää samanmielisiä tukijoita. Tämä voi olla ratkaisevaa, kun äänestyspäivä koittaa. Muista, että me olemme täällä auttamassa sinua koko prosessin ajan, jotta ehdotuksesi saisi parhaan mahdollisen vastaanoton.

Aiheeseen liittyvät artikkelit